Nyheter

Mercedes kommer med ny Citan med eldrift

Mercedes-Benz fortsätter sitt arbete i den kompakta skåpbilsklassen och kommer att presentera en helt ny Citan. Den nya modellen lanseras även med eldrift och liksom den nuvarande kommer den att utvecklas tillsammans med Renault-Nissan-Mitsubishi.

– Nya Citan kommer att genomgå ett omfattande utvecklingsarbete och den kommer att ha en tydlig Mercedes-Benz profil redan vid första anblick, det säger Marcus Breitschwerdt som är chef för Mercedes-Benz Transportbilar.

Genom att Mercedes-Benz är med i utvecklingsarbetet redan från början kommer man att kunna ge bilen en distinkt Mercedes-Benz identitet.

Nya Citan kommer till exempel att ha samma typ av uppkoppling och infotainment som andra Mercedes-Benz transportbilar. Dessutom kommer den att lanseras med eldrift vilket gör att hela företagets transportbilsprogram kommer att vara elektrifierat.

Tidpunkt för lansering är ej fastställd.