Nyheter

Het höst väntar för Söderberg & Haak

Det blir premiär för Bomags vägbyggnadsmaskiner, i Söderberg & Haaks monter, på Entreprenad Live, Ring Knutstorp den 12-14 september. Samtidigt visas det senaste och populäraste i maskinväg från Komatsu.

Det är en het och intensiv höst, som väntar för Söderberg & Haak och en del av allt det som händer, avspeglas i mässmontern på Entreprenad Live.

– Hela vår verksamhet har omorganiserats för att ge maskinägarna effektivare bemötande, på både sälj- och servicesidan. Det nya har fallit bra på plats och i somras kunde vi dessutom presentera den glädjande nyheten att vi fått den svenska agenturen för Bomags vägbyggnadsmaskiner. Det betyder att vi har en mycket spännande och intensiv höst framför oss, med ett offensivt säljarbete mot entreprenadmaskinmarknaden, säger Söderberg & Haaks vd Jonas Jaenecke.

Totalt presenteras 12 Komatsu maskiner, 9 i montern och 3 på demofältet. Det är bandgrävare, hjulgrävare och hjullastare i olika storlekar av senaste modeller samt en bandschaktare. På demofältet kan besökarna provköra en hjulgrävare och två bandgrävare. Till montern kommer också tio produkter från Bomaq; två vältar, och åtta vibroplattor.

Se hela listan nedan.

Söderberg & Haak har styrkan att hålla korta leveranstider för de flesta modellerna på både entreprenad- och lantbrukssidan. Även detta är något som man gärna framhåller i samband med Entreprenad Live. Vd Jonas Jaenecke berättar:

– Vårt arbetssätt går ut på att det ska finnas maskiner i lager, som är färdigutrustade och snabbt kan levereras. Vi arbetar så, för att kunna möta kundernas behov snabbt och effektivt. Snabba leveranser innebär konkurrensfördelar och det är självklart något att ständigt sträva efter, säger han.

De offensiva satsningarna inom Söderberg & Haak sker över hela Sverige. Nyligen har nya säljare anställts i Västerbotten och Norrbotten samt i Skåne. Serviceverkstäderna genomgår också förändringar som innebär ökad mobilitet och gör att varje maskinägare i landet ska ha tillgång till snabb service, oberoende av var de befinner sig och det gäller för både på entreprenad- och lantbrukskunder.

Söderberg & Haak visar, preliminärt, följande maskiner och utrustning:

Demofält

Hjulgrävare PW148-11
Midigrävare PC78US-10
Bandgrävare PC138US-11

Monter

Komatsu
Hjulgrävare PW160-11
Bandgrävare PC210LC-11
Bandgrävare PC228USLC-11
Bandgrävare (HYBRID) HB365LC-3
Hjullastare WA100M-8
Midigrävare på hjul PC55MR-5
Midigrävare på hjul PC22MR-3 med släp
Bandschaktaren D51PXi

Hydraulhammare
1 st monterad på en PC210LC-11
2 st på ställning

Bomag
Vägvält BW177D
Vägvält BW120D
Vibroplattor, 8 olika modeller.

Bilden:
Komatsus 35 tons hybridgrävare säljer bra i Sverige.