Nyheter

Nya ŠKODA KAMIQ – nykomling i SUV-familjen

ŠKODA adderar en tredje modell till sin framgångsrika SUV-portfölj för den europeiska marknaden. ŠKODA KAMIQ har de typiska fördelarna för segmentet som större markfrigång och högre säteshöjd, med smidigheten hos en kompaktbil.

Med avancerade assistans- och infotainmentsystem, generöst utrymme och ett stort antal Simply Clever-funktioner uppfyller nya KAMIQ behoven för både familje- och livsstilsorienterade kunder i sann ŠKODA-design.

För märkets första stads-SUV, baserad på Volkswagen Groups plattform MQB-A0, har ŠKODA utvecklat ett nytt chassi, som kombinerar fördelarna hos en SUV med de smidiga köregenskaperna hos en kompaktbil. Jämfört med ŠKODA SCALA, som är baserad på samma plattform, har KAMIQ längre fjädrar och stötdämpare, styvare stabilisator för framaxeln, förstärkt bakaxel, större hjul och servostyrning med annan utväxling. Totalt har denna SUV 18 cm markfrigång vilket gör det smidigt att ta sig in och ur bilen. KAMIQ är första ŠKODA-modellen med animerad blinkers både fram och bak.

Smart KAMIQ-fakta för Sverige
Försäljningen är påbörjad
Svensk lansering i november och med första leveranser därefter
Alla bilar kommer att ha eCall, nödsamtal, inkl. proaktiv service som standard.
Upp till 1250 kg dragvikt.