Nyheter

BRA överlägset punktligaste flygbolaget i världen

93 procents punktlighet för BRA hittills i år betyder att BRA toppar världsrankningen för flygbolags punktlighet överlägset. BRAs punktlighetsstatistik inkluderar alla avgångar, till samtliga orter i Sverige från årsskiftet fram till den första augusti. 93 % av flygen på tid är den bästa flygpunktligheten i världen.

Flygets punktlighet jämförs globalt utifrån ankomst eller avresa inom 15 minuter från schemalagd tid.

BRAs ankomstpunktlighet mellan 1 januari till 1 augusti 2019:
93,1 % av flygen anlände på tid inom 15 minuter.

Bland annat brittiska tidningen The Telegraph har listat världens punktligaste flygbolag. Varför BRA inte finns med i rankningen som kommer från FlightGlobal, som omfattar såväl stora som mindre reguljärflygbolag är okänt.

https://www.telegraph.co.uk/travel/news/most-punctual-airlines-airports-world/

The world’s most punctual airlines
(Punctuality of flights arriving with 15 minutes of their scheduled timings)

Copa Airlines – 89.79 per cent of flights on time
airBaltic – 89.17%
Hong Kong Airlines – 88.11%
Hawaiian Airlines – 87.52 %
Bangkok Airways – 87.16%

BRAs punktlighetsstatistik för avresor och ankomster följer varandra väl, eftersom det är ovanligt med orsaker längs själva resvägen som försenar ett flyg. Vanligaste förseningsorsaken för inrikesflyget i Sverige är väderrelaterade anledningar.