Nyheter

Ny anläggning invigd där Polestar 1 byggs

Polestar mottar World Manufacturer Identifier (WMI); befäster positionen som fristående fordonstillverkare. Toppmoderna bilfabriken i Chengdu öppnar enligt tidtabell; börjar produktionen av Polestar 1. Inspirerande tillverkningslokaler skapade av det internationellt erkända arkitektur- och designföretaget Snøhetta, som verkligen speglar Polestars varumärke med fokus på hållbarhet och design.

Polestar, det elektriska prestandamärket, öppnar sin första produktionsanläggning, en viktig milstolpe för det snabbväxande bilföretaget. Polestar tillkännager även sin World Manufacturing Identifier, som innebär varumärkets officiella erkännande som fristående bilföretag.

Polestars nya Production Centre i Chengdu, Kina, sätter ett nytt branschriktmärke för tillverkningen av elfordon och kommer att tillverka Polestar 1 – en exklusiv elektrisk prestanda-hybrid med chassi av kolfiber. Anläggningen, som har slutförts enligt tidtabell, kommer att tillverka fordon för såväl den kinesiska marknaden som globala exportmarknader, och där de första leveranserna till kund förväntas ske före utgången av 2019.

Polestar 1, med sina 600 hästkrafter och ett vridmoment på 1 000 Nm, blir det exklusivaste nya elfordonet att tillverkas i Kina, världens största marknad för elfordon. Invigningen understryker Kinas mognande industrialisering, ett förbättrat rykte för kvalitetstillverkning, och, helt avgörande, tillgång till rätt kompetens.

Förstklassigt hantverk och integration av avancerad digital tillverkning samlas i tillverkningen av Polestar 1. Processen övervakas av högt utbildade kvalitetskontrollgranskare som, med minst tio års erfarenhet, tillämpar några av de strängaste övervaknings- och bedömningsförfarandena i branschen.

Thomas Ingenlath, vd för Polestar:

– Här i Chengdu tillverkar vi inte bara en förstklassig hybrid-elektrisk prestandabil. Vi har också skapat en inspirerande tillverkningsmiljö, en suverän arbetsplats och plats att besöka. Den speglar verkligen vad varumärket Polestar står för.
– Vi lovade att vår första produktionsanläggning skulle stå klar 2019, vi lovade att vi skulle leverera bilar i år, och vi lovade att vi skulle göra saker och ting på ett annorlunda sätt – och än en gång håller vi våra löften. Detta är ett enormt stolt ögonblick för hela teamet på Polestar, fortsätter han.

Polestar Production Centre har som mål att vara en av de mest miljövänliga bilfabrikerna i Kina. I linje med dessa ambitioner, och förväntad först senare under 2019, har anläggningen utformats med målet att uppnå guldstatus i de globalt erkända LEED-klassningarna (Leadership in Energy and Environmental Design). LEED-klassningen föreskriver en helhetssyn, vilket utmanade teamet att arbeta uteslutande med leverantörer som tillämpar en miljömässigt ansvarsfull strategi.

Anläggningens läge i Chengdu – i hjärtat av Kinas mest tekniskt avancerade, miljövänliga tillverkningsbas – är också en integrerad del av Polestars varumärkesvärderingar: ”pure, progressive, performance”: pure (ren) i sitt fokus på hållbarhet, progressiv när det gäller såväl design som teknik, och prestanda i form av företagets krävande och precisa tillverkningsprocesser.

Den nya produktionsanläggningen i Chengdu, som har designats av det internationellt erkända arkitektur- och designföretaget Snøhetta, inkluderar en testbana och ett inglasat atrium med panoramautsikt över fabriksgolvet.

– Att designa Polestars första produktionsanläggning har varit ett utmanande och extremt givande projekt för oss, säger Snøhettas medgrundare, Kjetil Trædal Thorsen.
– Den innovativa utformningen av interaktionsschemat anpassar kreativa visionära processer med tekniska produktionskrav, och sätter därmed en ny standard för inkluderande tillverkningsanläggningar. fortsätter han.

Fem hundra Polestar 1-bilar beräknas byggas per år vid den nya anläggningen i Chengdu, med totalt 1 500 bilar inplanerade under en treårig produktionscykel. Med alla slots tidigt tagna i produktionen och en fortsatt stark efterfrågan uppmanas intresserade kunder att gå in på www.polestar.com för att säkra sin tilldelning.

Byggandet av Polestar 1 i Chengdu kommer att följas av byggandet av Polestar 2 i Luqiao, Kina, i början av 2020. Bokningar för Polestar 2 kan också göras på www.polestar.com.