Nyheter

Nya Volkswagen Golf får premiär i höst

Med kamouflerade prototyper har Volkswagen nu inlett den sista testfasen av nya Golf. Utvecklingsarbetet av den helt nya generationen är nästan klart och världspremiären sker i höst.

Volkswagen Golf har byggts i fler än 35 miljoner exemplar. Den åttonde generationen tar denna storsäljare till en ny tid och kännetecknas av ny design, elektrifiering av drivlinor, digitaliserad och uppkopplad förarmiljö, assisterad körning samt online-baserade funktioner och tjänster.

Bakom den svartvitrandiga kamouflagen döljer sig en femdörrarsbil med kraftfulla proportioner. Och Volkswagen gör ingen hemlighet av att det är en Golf, eftersom dess visuella DNA är omisskännlig. Den som tittar lite närmare ser också att texten ”Golf” har integrerats i mönstret.

− För tillfället kommer vi inte att avslöja alla detaljer om nya Golf, men du kan redan ana dess eleganta proportioner. Nästa generation kommer att bli en äkta blickfångare! säger Klaus Bischoff, designchef på Volkswagen.

Nedräkningen för nummer åtta har nu börjat på allvar: nya Golf firar sin världspremiär i höst.