Nyheter

Cell Impact och japanska NKC förstärker samarbetet

Cell Impact AB och den japanska industrikoncernen Nakanishi Metal Works Co. Ltd (NKC) fördjupar sitt samarbete genom att teckna ett Memorandum of Understanding (MoU) gällande internationell affärsutveckling.

Överenskommelsen sker mot bakgrund av de ökande globala investeringarna inom bränslecellsteknik där Cell Impacts tillverkningsprocess möjliggör kostnadseffektiv produktion av flödesplattor i stora volymer. Bolagen kommer att genomföra aktiviteter i syfte att identifiera internationella affärsmöjligheter där ett partnerskap mellan Cell
Impact och NKC kan erbjuda ökade fördelar för kunden.

– Vätgasbaserad bränslecellsteknik är högaktuellt både i Japan och globalt och om vi skall ha en chans att stävja klimathotet behöver vi agera både proaktivt och kraftfullt. Vi ser Cell Impacts produktionsmetod för flödesplattor som en mycket intressant möjlighet för fordonsindustrin att både kunna sänka kostnader och öka produktionsvolymerna av bränsleceller, säger Mr Shigeru Nakagawa, Executive Officer, New Business Division, NKC.

– Att en större japansk underleverantörer till fordonsindustrin både vill investera och fördjupa samarbetet med oss är en stark indikation på att vi är på rätt väg, säger Pär Teike, vd Cell Impact. Vi har lärt känna NKC som en bra samarbetspartner i ett pågående projekt. I förlängningen ser vi möjligheten att med NKCs breda industriella kunnande, och djupa relationer inom fordonsindustrin, intensifiera våra säljaktiviteter mot de internationella fordonstillverkare som nu satsar miljardbelopp på att utveckla fordon baserade på vätgasteknik.

Som tidigare meddelats genomför Cell Impact en riktad nyemission om cirka SEK 5 miljoner i samband med att Memorandum of Understanding tecknas.