Nyheter

Norconsult breddar sitt järnvägserbjudande

Norconsult breddar sitt erbjudande inom spår- och järnvägsteknik till det nyöppnade kontoret i Märsta med Arten Lazaryan, en av branschens ledande experter inom signal-, lågspänning och fjärrstyrningsprojektering.Under sina tolv år inom järnvägssektorn har Arten byggt upp en betydande erfarenhet inom signal-, lågspänning och fjärrstyrningsprojektering.

Det var dock inte så karriärplanen såg ut när han tog examen som högskoleingenjör med magisterexamen inom energi.

– Det var lite av en slump att jag började jobba med järnväg. Det var tufft att komma in i det i början, men sedan upptäckte jag hur roligt det är. Inget projekt är det andra likt – det tycker jag fortfarande efter tolv år i branschen, berättar Arten.

Då han så småningom ville upptäcka nya banor i karriären blev rekommenderad att söka till Norconsult Hans intresse fångades, och strax därefter var anställningskontraktet påskrivet.

– Norconsult känns väldigt bra hittills, framförallt med mina kollegor. Här på nya kontoret i Märsta har vi hunnit bli fyra personer, och nästa vecka kommer en till, fortsätter han.

Mats Lithner, Utvecklingschef för Järnväg, är mycket positiv till rekryteringen och att nu ha Artens expertis inom företaget.

– Artens höga kompetens inom lågspänning och hans breda kontaktnät är en fantastisk tillgång för oss. Han är en person som alla har stort förtroende för, och med sin sprudlande personlighet är han som klippt och skuren för att leda vår utveckling i Märsta, avslutar han.