Nyheter

Dags för motorbranschens viktigaste mötesplats – Automässan

Den 15-18 januari är det dags för motorbranschens viktigaste mötesplats, Automässan, på Svenska Mässan i Göteborg. Över 270 utställare står redo att möta cirka 17 000 besökare, som förväntas till mässan under de fyra dagarna.

Ingen annanstans i Norden medverkar lika många leverantörer, tillverkare, grossister, experter och specialister för motorbranschens service- och eftermarknad. Tillsammans exponerar och demonstrerar medverkande utställare branschens tongivande varumärken, det senaste inom reservdelar och tillbehör, verkstadsutrustning, digitalisering, plåt och lack, däck och fälg samt tillhörande stödsystem för lätta och tunga fordon.

Digitalisering, autonoma- och uppkopplade fordon samt helt nya affärsmodeller är megatrenderna som är högaktuella för branschen. Dessa uppmärksammas i det omfattande seminarieprogrammet på mässan.

Likt många andra branschmässor inom teknik ökar kunskapsinnehållet i Automässan. Det är något som mässans båda huvudmän, Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF, och Fordonsverkstadsutrustarna, FVU, välkomnar – det stärker Automässans position som ledande mötesplats för motorbranschens eftermarknad.

Först ut på Automässans scen, onsdag 15 januari, är David Norrbohm, jurist på MRF, som kommer att tala om bilverkstadsjuridik samt lite vett och etikett för att få nöjda kunder.

Sist ut på mässans scen, lördagen 18 januari, är Fredrik Pahlm, grafisk designer på Sveriges främsta företag inom lastbilsprofilering, Billackeringen i Mjölby. Han kommer att berätta och visa bilder från första skisserna och hantverket till färdiga rullande konstverk. Samtliga seminarier på Automässans scen är öppna och kostnadsfria för alla besökare.

Ett axplock av vad som händer på Automässan 2020:

Ett liv i 220 km/h. Mikaela Åhlin-Kottulinsky berättar om arbetet med att ta sig till racingtoppen, vad som krävs för att ta sig dit och för att få stanna kvar, och hur man hanterar den pressen. Den 15 januari kl. 14.15.

The survival of the unfittest – Om vägar som (inte-) leder till vägtrafikens klimatmål. Maria Börjesson, professor i nationalekonomi VTI. Den 15 januari kl. 15.00.

From dull matt to sparkling shine. Fabrizio Gagliardi, training manager at RUPES. Den 18 januari kl. 11.00.

Sveriges bränslesnålaste bil! Chalmers Vera Team är Sveriges bränslesnålaste lag. Laget medverkade i Shell Eco-Marathon som arrangeras i London, där studenter från hela välden samlas för att tävla i att komma så långt som möjligt på en liter bensin. Missa inte chansen att kika närmre på bilen på Automässan och ställa frågor till laget.

Bild av Arek Socha från Pixabay