Nyheter

LEAX Falun hjälper Orkla Care med tillverkning av handsprit

Under den senaste månaden har efterfrågan på handrengöring ökat dramatiskt. Nu inleder Orkla Care ett samarbete med LEAX Falun för att bemanna produktionen.

Då fordonsindustrin tillfälligt stoppats i Europa på grund av Covid-19 har LEAX Falun AB, som tillverkar och monterar för fordonsindustrin, tvingats stoppa produktionen och permittera de 160 anställda.

Samtidigt ökar efterfrågan på handrengöringsprodukter. Detta tillverkar Orkla Care Sverige i sin fabrik i Falun, som nu behöver ökad kapacitet och bemanning. Därför har de två företagen nu inlett ett samarbete, där Orkla Care tillfälligt bemannar med medarbetare från LEAX Falun.

Sofia Sundqvist, Platschef LEAX Falun AB, Jörgen Svan, Logistikansvarig Orkla Care, Jonas Neiström, IF Metall LEAX Falun och Monica Enarsson, IF Metall Orkla Care, i ett gemensamt uttalande:

– LEAX Falun AB har tillgängliga resurser och kan snabbt möta upp Orkla Care Sveriges efterfrågan av medarbetare med industriell erfarenhet. Vi ser det som ett mycket bra tillfälle att samarbeta.

IF Metall anser att arbetsmarknadens parter ska ta ett gemensamt ansvar för våra jobb, företag och samhälle och välkomnar ett samarbete.