Nyheter

Evanoff Group och PostNord inleder samarbete

PostNord TPL (tredjepartslogistik) och Evanoff Group inleder ett samarbete när det gäller logistik inom dagligvaruhandel.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Evanoff Group skapa en kostnadseffektiv och hållbara logistiklösning, säger Pierre Nilsson, Regionchef Stockholm, PostNord TPL.

Vid lagret i Jordbro söder om Stockholm kommer PostNord TPL att hantera logistiken för Paolos, ett av varumärkena i Evanoff Groups portfölj. I Paolos sortimentet ingår produkter som till exempel olivolja, pasta, pesto, tomatsås och inlagda grönsaker.

– Efter en samlad bedömning, där bland annat affärsvillkor, bemötande och geografiskt läge var viktiga aspekter, föll valet på PostNord TPL som vår nya logistikpartner, säger Dani Evanoff, VD, Evanoff Group.

Till att börja med omfattar uppdraget lagerhållning, plock, pack samt distribution till grossister och livsmedelsbutiker. Ambitionen är att successivt utöka samarbetet inom flera områden, som till exempel inleveranstransporter.

– Redan från dag ett ser vi synergieffekter genom att Evanoff Group kan dra nytta av de transportlösningar som redan finns uppsatta från lagret i Jordbro, säger Pierre Nilsson.

– Genom samarbetet med PostNord TPL hoppas vi öka vår flexibilitet samt möjligheterna att kundanpassa vår logistik för att fortsätta bredda vårt erbjudande på marknaden, avslutar Dani Evanoff.