Nyheter

KONE partner till programmet Female Leader Engineer

KONE har blivit partner till Female Leader Engineer. Programmet syftar till att stärka kvinnors position i näringslivet. Tillsammans med engagerade partnerföretag inom den svenska industrin verkar programmet för att ge kvinnliga ingenjörsstudenter en allsidig bild, fri från stereotyper, av vad ledarskap innebär.

Genom programmet Female Leader Engineer får nyexaminerade kvinnliga civilingenjörer en möjlighet att utveckla sina ledarkunskaper för framtidens arbetsmarknad. Programmet syftar till att utveckla deltagarna och fungerar också som en unik mötesplats mellan unga kvinnor och svensk industri.

-Vi är oerhört stolta att KONE valt att bli ett partnerföretag i Female Leader Engineer. Vi ser fram emot att tillsammans med KONE arbeta för att fler kvinnliga civilingenjörer ska söka sig till och få roller inom ledarskap genom att tillsammans lyfta förebilder och skapa platser att mötas, säger Madelen Porserud, en av grundarna till Female Leader Engineer.

Deltagarna i programmet läser sitt sista år på en civilingenjörsutbildning på någon av Sveriges Universitet och Högskolor. Under programmet erbjuds deltagarna personlig utveckling, inspiration och unika kontakter med partnerföretagen.

I slutet av programmet utses ´Årets Female Leader Engineer´ som får ett skräddarsytt traineeprogram på tre av partnerföretagen samt en ledarskapsutbildning via Kvinnokompetensen.

Bild av Werner Heiber