Nyheter

Volvo Cars och BMW Group ansluter sig till WeFightCovids initiativ

WeFightCovids initiativ med gratis bilar och motorcyklar till vårdpersonal växer. Nu ansluter sig Volvo Cars och BMW Group med ytterligare 225 fordon. Efterfrågan är stor och den senaste veckan har över 200 bilar och ett antal motorcyklar lånats ut runt om i landet.

I samarbete med Volvo Cars, BMW Group, Yamaha Motor, Hertz, OKQ8, Sixt och Volvo Car Mobility M finns det nu 425 fordon till förfogande för vårdpersonal.

– Vi ser i nuläget att behovet är stort och initiativet med gratis bilar välkomnas av hårt arbetande vårdpersonal. Med hjälp av bilarna kan de tryggt och säkert ta sig till och från sin arbetsplats – utan att riskera exponering av Covid-19 i kollektivtrafiken. Vi märker också att antalet inkommande förfrågningar från vårdpersonal ökar varje dag. Därför är vi extra glada över att nu välkomna Volvos Cars och BMW Grouptill samarbetet och deras bidrag med ytterligare 225 bilar, säger André Frisk på WeFightCovid. 

Initiativet innebär att personer anställda inom hälso- och sjukvården i hela landet erbjuds möjlighet att få tillgång till en bil. Detta från Volvo Cars, BMW, MINI, Hertz, OKQ8, Sixt eller Volvo Car Mobility M eller MC från Yamaha Motor och BMW Motorrad till och från arbetsplatsen. Vid resor med bil och MC behöver användarna inte betala trängselskatt.

Vårdpersonal kan ansöka om en bil eller MC på WeFightCovid.org.

Om WeFightCovid:

WeFightCovidär ett ideellt initiativ som mobiliserar privatpersoner, organisationer och företag för att slåss mot coronaviruset. WeFightCovid.org