Nyheter

Porsche 911 Carrera S – nu med manuell växellåda

Som ett alternativ till den åttastegade PDK-växellådan som är standard, kan nu utan extra kostnad en sjuväxlad manuell växellåda beställas till 911 Carrera S och 4S. Den manuella växellådan erbjuds i kombination med Sport Chrono-paketet och kommer därför framförallt att tilltala sportiga förare som uppskattar att kunna växla själva.

Som del av årsmodellsförändringen kommer en rad nya utrustningsval till 911 Carrera-serierna, tillval som tidigare inte funnits tillgängliga för 911-serien. Däribland Porsche InnoDrive, bekant från Panamera och Cayenne, liksom en ny Smartlift-funktion för framaxeln.

För purister: sjuväxlad manuell växellåda med Sport Chrono-paket

Den manuella sjuväxlade växellådan till Carrera S och 4S erbjuds alltid i kombination med Sport Chrono-paketet. Porsche Torque Vectoring (PTV), som genom att kontrollerat bromsa bakhjulen ger variabel fördelning av drivkraften, ingår också liksom en mekanisk bakre differentialspärr med asymmetrisk låsning.

Det här upplägget kommer framförallt att tilltala förare med sportiga ambitioner, som också kommer att uppskatta den nya indikatorn för däcktemperaturen.

Den här extra funktionen i Sport Chrono-paketet introducerades i 911 Turbo S. Däcktermometern kombineras med däcktryckindikatorn. Med kalla däck varnar de blå staplarna för sämre väggrepp. Allteftersom däcken värms upp byter indikatorn färg först till blåvit och sedan till vit när däcken nått rätt arbetstemperatur och ger maximalt väggrepp. Systemet kopplas ur och staplarna döljs när man byter till vinterdäck.