Nyheter

För ökad containersäkerhet: Klass 5 låsbom

Containertjänst har tagit fram en certifierad låsbom i den högsta säkerhetsklassen, klass 5 – SFF 1051 utgåva 2. Boom5 som produkten heter, är en robust, korrosion- och väderskyddad låsbom i högsta säkerklass. Bommen är designad för att skydda låset och att försvåra intrång i containrar. 

Containertjänst nya klass 5 låsbom, Boom5, är gjord av massivt sätthärdat stål som härdats genom karbonitrering för att stå emot och försvåra nedfrysning och angrepp av skärverktyg. Boom5 har även en invändig förstärkning som försvårar mot uppfläkning av kåpan. Boom5 passar de flesta låshus på marknaden med minst 27 mm bygelhöjd. Boom5 är testad och certifierad av RISE enligt SFF 1051 utgåva 2 och RISE certifieringsregler SPCR 177

– Stölder och skadegörelse på byggarbetsplatser kostar varje år miljontals kronor. Det medför komplikationer i form av förlorade arbetsredskap och leveransförseningar, vilket i sin tur kan leda till produktionsavbrott säger Thomas Johansson, vd Containertjänst. Med vår nya klass 5 låsbom, Boom5, ger du låset ett ytterligare skyddande och försvårande lager för att förhindra containerstölder, säger Thomas Johansson, VD Containertjänst.

Boom5 är monterad som standard på klass 2 container som finns att hyra av Containertjänst. Låsbommen kan installeras på befintliga containrar.