Nyheter

Sveriges onödigaste flygplats?

”När det gäller flygandet kan man lita på centerpartister. Gång efter gång har de ställt sig på flyglobbyisternas sida och främjat ökat flygande – på klimatets bekostnad. Så även denna gång, där de rider ut till försvar för Sveriges kanske mest olönsamma och minst behövda flygplats”

Det skriver Lorentz Tovatt (MP), Klimatpolitisk talesperson  och Markus Lindgren (MP), Kommunalråd Västerås i ett debattinlägg i Expressen:

”Centerpartisterna Vicki Skure Eriksson, Magnus Ekblad och Lars Thomsson skriver i en replik på vår artikel ”stoppa miljonrullningen till regionala flygplatser” att Västerås flygplats inte skulle vara en förlustaffär. Hur mycket de än låtsas går det inte att komma ifrån att det faktiska bokslutet för flygplatsen är en halv miljard i förlust sedan millennieskiftet.”

”Faktum är att Västerås flygplats är den regionala flygplats i Sverige som kostat kommuninvånarna allra mest, alltså mer än var och en av de 25 andra regionala flygplatserna. Västeråsarna har betalat motsvarande 216 kronor för varje passagerare som flugit från Västerås med lågprisflyg mot varmare breddgrader, trots att bara två av tio av dessa faktiskt kommer från Västerås. Det här behöver alla förhålla sig till, även centerpartister.”

Läs hela debattinlägget här:

https://www.expressen.se/debatt/stoppa-sloseriet-till-sveriges-onodigaste-flygplats/