Nyheter

Wittra omdefinierar Internet of Things

ANNONS

Med lanseringen av sitt IoT Network Kit håller Wittra på att omdefiniera innebörden av Internet of Things (IoT). Traditionellt tar det månader innan ett system kan visas för kunden. Med Wittras Network Kit kan ett företag på några timmar sätta upp ett nätverk och förse verktyg, maskiner och andra tillgångar med taggar för spårning och övervakning.  Kunden får direkt ett bevis på att systemet fungerar, så kallat Proof of Value.

Wittras lösning innebär ett enkelt och praktiskt sätt att spåra och övervaka ett företags tillgångar. Den banbrytande positioneringstekniken gör det möjligt att se var utrustning och maskiner befinner sig i alla typer av miljöer, något som tidigare ansågs vara omöjligt med smalbandsteknik.

– När vi pratade med de stora aktörerna på marknaden om att kunna positionera med smalband sa dom att det är omöjligt. Jag gillar inte den tanken och vi satte igång att arbeta. Det tog oss åtta år att göra det omöjliga, säger Håkan Dackefjord som är en av grundarna till företaget Wittra.

Att processen tagit åtta år är ingen slump. Håkan och hans medarbetare ville vara säkra på att deras system skulle vara så färdigutvecklat att kunden själv enkelt kan installera och börja använda det direkt.

Genom att erbjuda unika förintegrerade, förprovade och säkra produkter för omedelbar distribution, kan Wittra minska komplexiteten i alla IoT-projekt. Produkterna är baserade på öppna standarder för att säkerställa interoperabilitet och enkel integration, så att användaren kan samla in, kommunicera och kontrollera tillgångar.

Systemets enheter körs på ett 6lowpan IP-baserat true mesh radionätverk. Det använder sub GHz-spektrumet vilket ger lång räckvidd och bra penetration av strukturer för robust och pålitlig dataleverans i alla miljöer.

Wittras Network Kit består av en gateway, sensortaggar, nätverksroutrar och alla tillbehör som behövs för att ett IoT-projekt ska kunna vara igång på några timmar. Att distribuera systemet via Wittras molnbaserade API är enkelt och intuitivt och gör att systemet verkligen är färdigt att använda ”Out of the Box”.

Varje tagg har sensorer för positionering, temperatur, accelerometer, gyroskop och magnetometer. Ytterligare sensorer kan läggas till via en plug-on-sensor för att mäta fukt, omgivande ljus och lufttryck. Systemets routrar bildar ett så kallat multi-hopnätverk som är självläkande. Om en router slutar fungera märker nätverket det och skickar då informationen via en annan router. Nätverket hittar alltid bästa vägen för att skicka information.

– Med lanseringen av Wittra IoT Network Kit tror jag att vi placerar oss i framkant inom IoT-branschen. Det är ett svar på tydliga marknadsbehov för att tillhandahålla praktiska IoT-lösningar som ger kunderna mer värde snabbare och med mycket mindre komplexitet, säger Thomas Bennet, vd för Wittra.

Produkter finns att köpa via Mouser och Premier Farnell och erbjuder en out-of-the-box-upplevelse som ger ett snabbt Proof of Value.