Nyheter

Moderaterna: ”Fler fasta förbindelser över Öresund”

”Fler fasta förbindelser över Öresund är inte en regional fråga för Skåne, det är en nationell angelägenhet för att säkra näringslivets konkurrenskraft i hela Sverige. Moderaterna har därför som första parti på nationell nivå tagit initiativ till en bred utredning för att det ska bli verklighet.” 

Det skriver Maria Stockhaus,  trafikpolitisk talesperson och Torbjörn Tegnhammar, oppositionsråd i Malmö och partistyrelseledamot i Moderaterna i Sydsvenskan:

”För att Sverige och svensk exportnäring fullt ut ska kunna dra nytta av Fehmarn Bält-tunneln mellan Danmark och Tyskland, som invigs 2029, krävs investeringar i förbättrad infrastruktur. Därför förespråkar Moderaterna som första parti på nationell nivå fler fasta förbindelser över Öresund.”

Läs hela debattinlägget här:

https://www.sydsvenskan.se/2021-06-06/moderaterna-foresprakar-som-forsta-parti-pa-nationell-niva-fler-fasta-forbindelser-over-oresund

Bild av Christoffer Borg Mattisson