Nyheter

Racingdäck av återvunnen kimrök från Scandinavian Enviro Systems

Michelin har presenterat ännu ett miljöanpassat racingdäck baserat på återvunnen kimrök från Scandinavian Enviro Systems. Det nya däcket är ett högprestandadäck som tagits fram för tävlingsbilar och presenterades nyligen vid Michelins Movin’On global sustainable summit.

Det nya däcket innehåller 46 procent förnybart och återvunnet material, däribland återvunnen kimrök som Enviro levererat till Michelin. Michelin visade upp det nya högprestandadäcket monterat på det bränslecellsdrivna långloppsfordonet GreenGT Missions H24.

Tidigare i våras presenterade Michelin även ett miljöanpassat racingdäck för MotoE, en tävlingsserie för eldrivna motorcyklar, som även det innehöll återvunnen kimrök från Enviro. Michelin har kommunicerat målet att alla deras däck ska tillverkas av enbart miljöanpassade material till 2050.

– Återigen visar Michelin att det inte finns någon motsättning mellan ökad hållbarhet och hög prestanda inom däckbranschen. Det här bekräftar möjligheterna för återvunnen kimrök och skänker stor trovärdighet åt Michelins långsiktiga ambition att alla däck så småningom kommer att helt och hållet bestå av miljöanpassade material, säger Thomas Sörensson, vd för Enviro. 

Enviro centralt i ökad satsning på hållbarhet

Sedan Michelin förra våren gick in som största ägare i Enviro har Michelin lyft fram sin investering och sitt samarbete med det svenska bolaget som centralt för sitt hållbarhetsarbete. Vid Michelins kapitalmarknadsdag tidigare i våras var hållbarhet ett centralt tema. Samarbetet med Enviro, och Enviros återvinningsteknologi, lyftes då flera gånger fram som centrala faktorer för Michelins möjligheter att nå sina hållbarhetsmål.