Nyheter

Toyota lanserar videoserie om mobilitet

För att skapa dialog och dela kunskap om mobilitet har Toyota tagit fram videoserien Beyond Zero. Serien undersöker bland annat hur vi kommer att transportera oss i framtiden och vad som krävs för att ställa om till ett mer hållbart resande.

Varje avsnitt gästas av ledande experter. Projektet är en del av Toyotas långsiktiga Beyond Zero-vision: att bidra till en värld bortom utsläpp och bortom begränsningar.

Hur kommer vi att transportera oss i framtiden och varför vill vi ha en större bil än vad vi egentligen behöver? Hur skapar vi ett mer hållbart sätt att transportera oss i städerna?

Det är några av de frågeställningar som Toyotas videoserie Beyond Zero ska undersöka med hjälp av ledande experter inom områden som digitalisering, psykologi och beteendevetenskap.

– Beyond Zero är Toyotas åtagande att bidra till en värld bortom utsläpp och bortom begränsningar. En viktig del i det arbetet är att samarbeta med andra och få till samtal om hur vi bäst skapar framtidens mobilitetslösningar. Vår förhoppning med videoserien är att den ska bidra till att sprida kunskap och väcka nyfikenhet kring alla möjligheter som finns inom mobilitet, säger Jan Casserlöv, marknadschef på Toyota Sweden AB.

Serien leds av programledaren och influencern Hanna Persson, även känd som HanaPee och journalisten Emil Persson, som bland annat driver Fördomspodden.

– Det är sjukt spännande med framtidens mobilitet. Folk har fortfarande en diffus bild och sitter och väntar på typ ”svävaren” men verkligheten är ju enormt mycket mer komplex och intressant än så. Sedan tycker jag alltid att ämnet hållbarhet fascinerar: det finns inget viktigare område att få folk att engagera sig i, samtidigt som det ofta har visat sig vara komplext. Det är en typ av utmaning som jag gillar, säger Emil Persson, programledare.

Serien släpps på Youtube där de första två avsnitten handlar om fordon efter behov och framtidens mobilitet. Första avsnittet gästas av psykologen Björn Hedensjö och Anna Essén, forskare inom digitalisering.

I det andra avsnittet medverkar futuristen och tech-investeraren Nicklas Bergman och Nurit Nobel, forskare inom beteendedesign. Utöver externa experter så bidrar även talespersoner från Toyota med sitt perspektiv på mobilitet.

– Det har varit riktigt spännande att få dyka in framtidens möjligheter – hur kommer vi köra, eller inte, köra bil i framtiden? Det är alltid en lyx att få intervjua riktiga experter på områden där man själv känner sig lite lost, säger Hanna Persson, programledare.

De två första avsnitten släpps den 16 juni och finns här:

https://www.toyota.se/om-toyota/beyondzero.json