Nyheter

Strategiskt partnerskap kring Digital Transformation

HCL Technologies (HCL) ingår ett flerårigt avtal med Fiskars Group, bestående av en familj av livsstilsvarumärken, inklusive Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Waterford och Wedgwood.

Fiskars Group samarbetar med HCL för att uppfylla sina strategiska mål och driva sina digitala transformationsinitiativ för att kunna erbjuda sina slutkunder och konsumenter en uppslukande omnichannel-upplevelse. HCL som partner kommer att göra det möjligt för Fiskars att standardisera och harmonisera sina IT- och affärsprocesser, driva transformation av driftsmodeller och öka den totala digitala mognadsgraden.

– Vi har vårt arv och våra starka gemensamma värderingar som styr oss när vi strävar efter hållbar tillväxt på den ständigt föränderliga konsumtionsvarumarknaden. Vi är glada över partnerskapet med HCL och tror att vi, med våra kombinerade styrkor, kan skapa en extraordinär vardag för våra anställda och konsumenter, säger Peter Holmberg, CDO, Fiskars Group. Vi har genomgått en förändring för att bli ett integrerat konsumentvaruföretag och möta de förändrade marknadsbehoven. I HCL har vi en partner som förstår vår vision och den riktning vi tar, samt möjliggör upplevelsecentrerade lösningar för våra anställda och kunder, tillsammans med starka möjligheter att driva digital transformation. Detta kommer att säkerställa att vi är väl positionerade för att uppnå våra ambitiösa hållbarhetsuppdrag och ständigt förbättra den digitala användarresan.

– Vi är glada över att samarbeta med Fiskars Group för att hjälpa dem med deras digitala transformationsinitiativ och uppnå en sammanhängande och digitalt nativ konsumentresa. HCL kommer att utnyttja vår erfarenhet och expertis inom konsumentvaruindustrin för att möjliggöra en verkligt sömlös upplevelse för Fiskars, säger Pankaj Tagra, Vice President and Nordic and DACH Head, HCL Technologies. Vårt partnerskap med Fiskars Group för att tillhandahålla end-to end-IT-tjänster utgör ett fantastiskt stöd för HCLs digitala transformationsmöjligheter, samtidigt som vi ytterligare stärker vår närvaro i Finland och Norden.