Nyheter

NCC rustar upp hamnar i Nordnorge

NCC ska på uppdrag av Hammerfest kommun och Kustverket utföra förbättringsarbeten i hamnarna i Hammerfest och Forsöl i Nordnorge. Uppdraget innebär omfattande miljösanering och upprustning och planeras vara färdigställt 2023. Ordervärdet uppgår till cirka 345 MSEK.

Bakgrunden till uppdraget är den norska miljömyndighetens krav på att sanera de förorenade sedimenten på havsbotten i Hammerfest hamn. Projektet går under namnet Ren hamn.

NCC:s uppdrag omfattar rivning av befintlig kajkonstruktion samt byggnation av ny, etablering av en deponi för förorenade massor, miljömuddring och övertäckning i Hammerfest hamn samt fördjupning av hamnarna i både Hammerfest och Forsöl. NCC utför uppdraget tillsammans med dotterbolaget Sjöentreprenören.

– Det här uppdraget visar NCC:s breda kompetens. Vi har stor erfarenhet av att hantera liknade uppdrag och har egna resurser för de arbeten som sker i vatten. Vi ser fram emot att få bidra till att både rusta upp och förbättra hamnarna i Hammerfest och Forsöl, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Arbetet inleds så snart som möjligt och planeras vara färdigställt i augusti 2023.

Uppdraget är en utförandeentreprenad och ordervärdet om cirka 345 MSEK registreras i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Infrastructure.