Nyheter

Öppnade i snöyra

Elbilsmässan eCarExpo, som hade premiär med branschdag på Svenska Mässan i Göteborg idag, fick extra bränsle i den snöyra som drabbade Västsverige.

När elbilar blev stående med tomma batterier på de snörika vägarna berättade samtidigt experter på mässan hur en elbil ska köras och laddas på vintern. Ladda, Lär och Provkör är temat för eCarExpo, norra Europas största elbilsmässa och kunskapsforum för bil- och laddbransch, som arrangeras för sjätte året i rad.

Intresset på mässan drogs annars till de stora Sverigepremiiärerna av elbilar på mässgolvet. Volvos nya konceptbil Concept Recharge, som är den nya plattformen för bolagets stora elbilar.

Avtäckningen av BMWs nya helektriska mellanklassbil i4 drog publik. Helt nya Kia EV6, är bolagets nya elbil i prestigesegmentet. Nya helektriska Renault Megane E-Tech visades för första gången Sverige, likaså den femte generationen Range Rover.

En hel temaavdelning ägnas åt entusiast- och sportbilar som byggts om till eldrift och här kan man även följa arbetet i en verkstad på mässgolvet med att bygga om en Porsche Carrera till eldrift.

– Det snöoväder som drog fram före mässan, och de problem som drabbade elbilsförare, pekar på hur viktig en mässa som eCarExpo är för att sprida kunskap om vad som krävs för att hantera elbilar och laddning vintertid. 40% av elbilsförarna har ju aldrig kört elbil på vintern, säger Gunnar Dackevall, grundare och vd för eCarExpo.

På lördag öppnas portarna för den breda publiken, som dels kan se de flesta av marknadens senaste el- och laddhybridbilar, nya laddssystem för bil, hem och bostad, och seminarier som inspirerar, utbildar och debatterar elbilar och laddning idag och framåt.

På bilden: Volvos konceptbil Concept Recharge