Nyheter

Tapetsera ditt hus

Många väljer att tapetsera många eller alla rum i sitt hus, det blir ofta en varmare känsla med tapeter. När man tapetserar kan man välja tapeter i olika färger men det finns också oändligt många mönster att välja mellan. Det kan vara en bra ide att titta runt lite för att se vilket tapetsortiment det finns innan man bestämmer sig.

Det finns tapeter i många olika material, den enklaste formen av tapet är papperstapeten. Om man väljer en billig variant att tapetsera med så är de i regel ganska tunna men det finns också grövre tapeter som ibland är försedda med akryllack. Det gör tapeten lite mer hållbar.

Tapetsera dina rum efter smak

Det allra viktigaste när man tapetserar sina rum är att man trivs med valen man gör. Det är viktigt att få rätt stil på sina rum och att det känns som att man har gjort rätt val.

När man tapetserar sovrummet kan man välja en mer romantisk stil om man gillar det eller en minimalistisk. Det viktigaste är att man väljer en färg som är rogivande och får en att känna sig avslappnad. Om man vill ha en mysig känsla kan man tapetsera alla väggarna och inte bara en fond.

Vardagsrummet är händelsernas centrum i många hus, här händer det mycket och det pågår ofta olika aktiviteter hela tiden. För att tapeten ska fungera till allt som händer i vardagsrummet väljer många därför ett nedtonat tapetmönster till detta rummet Man kan också dela upp rummet med tapet och tapetsera utifrån den aktivitet som sker just i den delen av rummet.

Om man väljer att tapetsera sitt kök så är det väldigt viktigt med en tapet av bra kvalite och som går att torka av många gånger. I köket vill man gärna skapa ett rum där nära och kära vill samlas och äta en god middag tillsammans. Att välja en mer småmönstrad tapet till köket kan bli väldigt fint eftersom det ofta finns många skåp och annan köksinredning som bryter av.

Kan man tapetsera själv?

Man kan absolut tapetsera själv, det som ofta krävs är att man har läst på lite och utrustar sig med en portion tålamod. I början kan det ta ganska lång tid men när man har gjort det några gånger går det fortare och man kanske till och med tycker att det är roligt. Tapeter med mönster kräver lite mer finlir är vanliga enfärgade tapeter.

Läs mer här: