Nyheter

Snygga ytterdörrar – ramen till ditt hus

Att satsa på en ordentligt snygg ytterdörr kan vara en bra ide, den ger nämligen hela huset karaktär och är ofta det först man ser. Förutom att den ska vara snygg behöver den också vara praktisk och tålig. Det är många som ska öppna dörren genom åren och kanske många små händer som rycker i den. Då är det viktigt att den tåler en del. 

Det finns väldigt många olika ytterdörrar att välja på och mycket som kan vara bra att tänka på när man gör sitt val. Titta gärna på nätet och se vad det finns, men det kan också vara bra att gå till en fysisk butik för att få känna på dörren innan man bestämmer sig. Det är ofta billigare att handla på nätet och du kan titta efter sortiment här.

Tänk på det här när du ska välja ytterdörr

Vi bor i ett land där regn och rusk inte är så ovanligt. Det ställer större krav på våra ytterdörrar och man behöver tänka på tjockleken när man väljer ytterdörr. De tuffa väderförhållanden vi har står en tjockare och mer välisolerad dörr bättre emot än en tunn dörr.

För de flesta är det väldigt viktigt med säkerheten när man väljer dörr. Hela låsanordningen ska vara försäkringsgodkänd, det är väldigt viktigt om något skulle hända där du behöver använda din försäkring. Både cylindern, slutblecket och låshuset ska helst vara FG-godkänt.

Välj en dörr med hänsyn till hela huset. Fundera på vilken typ av fönster du vill ha i din dörr om du ska har fönster. Det finns naturligtvis dörrar utan fönster också och det föredrar många. Tänk också på vilken färg som passar bäst på dörren. Det kanske inte är vitt eller svart, det kan vara en helt annan kulör som passar ditt hus och din smak bäst.

En dörr ska hålla länge så välj den med omsorg, både vad gäller stil och kvalitet. En dörr används nästan dagligen och den behöver tåla en del. Välj därför en dörr som har en lång garanti om något skulle hända.

Vad kostar det att byta ytterdörr

Vad det kostar med en ny ytterdörr är väldigt olika och beror på de val du gör och vad du önskar av din dörr. En ytterdörr kan ligga på allt mellan 5000 och 30.000 kronor vilket är ganska mycket pengar. Men eftersom man inte byter dörr så ofta så kan det ändå kännas helt okej för de flesta.

Man kan gärna jämföra priser innan man bestämmer sig för att komma ner i pris eller köpa när det är något erbjudande. Man ska däremot vara noga med att inte tumma på kvaliteten för att få en billigare dörr.

Läs mer här: