Nyheter

Teagle Telehawk T2 – ny kompakt design

Trejon tillsammans med Engelska Teagle har sedan lanseringen 2016 av den hydrauldrivna halmsnittare Telehawk haft stora framgångar.

Nästa generation Telehawk T2 tar mycket från föregående generationen men kommer i en ny kompaktare design med hydraulisk fällbar baklucka. Detta ger en längre lastlängd samtidigt som den med luckan uppe bli kortare och därmed smidigare i trängre utrymmen.

Utifrån kunders åsikter och feedback lanseras nu nästa generation av Teagle Telehawk med hydrauliks baklucka. Den uppdaterade modellens baklucka kan hydrauliskt manövreras upp och ned vilket underlättar vid lastning. Maskinen blir med luckan uppfälld också kompaktare vilket underlättar vid körning på gårdsplaner och in/ut ur stallar.

– Vi har haft en bra försäljning och positiv utveckling av vårt sortiment kring halm- och balsnittare, inte minst gällande modellen Telehawk. Den nya designen kommer göra modellen ännu mer attraktiv då den blir betydligt mer kompakt vilket vi tror kommer uppskattas av användare, säger Johan Schols, Försäljnings- och Marknadschef på Trejon.

Dimensionsmässigt så gör den nya bakluckan att maskinen får 300 mm längre lastutrymme med luckan nedfälld samtidigt som maskinen är hela 1 000 mm kortare med den uppfälld. Nya modellen av Telehawk drivs precis som föregångaren, via hydraulik och kan monteras på en mängd olika redskapsbärare tack vare det låga oljebehovet. Monteringen fram på lastaren och den hydrauliska luckan gör maskinen självlastande med en bra överblick vid lastning och ströning.

Telehawk T2 är som standard utrustade med både högt vridbart utblås och trådlös elstyrning via Bluetooth. Maskinen är utrustad med ett smart system som känner av belastningen på rotorn och kastfläkten. Systemet kan vid hög belastning automatiskt stoppa och backa bottenmattan för att förhindra stopp i fläkthuset. Detta sköts dels med en ställbar tryckventil på maskinen, dels på dosan där matningen enkelt kan justeras och mattan även manuellt reverseras.

– Just den trådlösa dosan som man enkelt kan sköta hela maskinen ifrån samt det automatiska systemet för att undvika stopp är något som alla användare lyfter fram. Sen vill vi även påminna om vikten av att stämma av kravbilden hos försäkringsbolagen kring dessa typer av maskiner och att säkerställa så att maskinerna faktiskt möter dessa, avslutar Johan Schols.

Utblåset vrids 280 grader och regleras i höjd via eldosan, kastlängden är upp till 13,5 meter beroende på material och tillgängligt hydraulflöde. Alla Teagle Tomahawk kan beställas LBK-klassade och är därmed godkända av alla de större försäkringsbolagen.

Den nya modellen finns redan nu tillgänglig i Sverige.