Nyheter

Jotun framtidssäkrar med IFS Cloud

IFS och den norska färgtillverkaren Jotuns samarbete har denna höst fördjupats ytterligare då Jotun har valt att ta nästa stora steg i sin strategi för automatiska uppdateringar – så kallat ”evergreen”– med IFS Cloud. 

De har valt IFS Cloud för att minimera riskerna för sin operativa effektivitet och upprätthålla sin önskade tillväxt.

Jotun har nu valt att framtidssäkra verksamheten med en flytt till IFS Cloud. Det nya avtalet kommer att stärka över 9000 användare i 46 länder, inklusive huvudkontoret i Norge.

Den främsta anledningen till molnflytten är att uppnå en mer standardiserad lösning där man behöver lägga mindre tid på anpassningar, med snabbare uppdateringar och möjligheten att använda nya funktioner så fort de blir tillgängliga. Företaget investerar i ett strategiskt och långsiktigt samarbete med forskning och utveckling som kommer att påskynda förbättringar i deras affärsverksamhet.

– Vi är väldigt stola över vårt starka samarbete med Jotun och att IFS nu är en del av deras resa mot att bli ”evergreen”, säger Darren Roos, CEO på IFS. De är sanna innovatörer inom sitt område, och vi delar samma syn på service och att skapa enastående kundupplevelser. Jotun har varit kompromisslösa när det kommer till kvalitet och tillförlitlighet, och det är fantastiskt att se hur IFS kan stötta deras engagemang och tillväxtplaner.

Trond Aune, Jotuns Global ERP Manager, är mycket tydlig med att påvisa det bredare värde IFS tillför företaget:

– Jotuns strategi är starkt inriktad på innovation och bygga en hållbar affärstillväxt och de senaste tio åren har företaget uppnått en imponerande tillväxt. Vi har med IFS hjälp effektiviserat och standardiserat affärsverksamheten och hur vi hanterar data. Nu behöver vi ta det ett steg längre, och därför var vi noga med att välja en mjukvaruleverantör som investerar i forskning och utveckling, som kan hjälpa oss att fortsätta förnya våra processer samtidigt som de förstår och kan möta de lokala kraven från alla marknader vi finns på.