Nyheter

ASSA ABLOY förvärvar tillverkare av lösningar inom vägsäkerhet och trafikkontroll

ASSA ABLOY har förvärvat B&B Roadway and Security Solutions i USA, en tillverkare av lösningar inom vägsäkerhet, trafikkontroll och skalskydd.

– Det är med glädje jag välkomnar B&B Roadway and Security Solutions till ASSA ABLOY. Jag välkomnar denna kompletterande verksamhet, som är specialiserad på innovativa lösningar för skalskydd, säger Nico Delvaux, VD och koncernchef ASSA ABLOY.

– B&B Roadway and Security Solutions kommer med sin starka marknadsposition ytterligare att stärka vår geografiska täckning i USA. Jag välkomnar teamet till ASSA ABLOY och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta vår framgångsrika resa, säger Massimo Grassi, Executive Vice President i ASSA ABLOY och chef för division Entrance Systems.

B&B Roadway and Security Solutions grundades 1925 och har cirka 60 anställda. Huvudkontoret ligger i McKinney, Texas, USA.

Försäljningen 2020 uppgick till cirka 120 MSEK (14 MUSD) med en god EBIT-marginal. Förvärvet bidrar positivt till vinst per aktie från start.