Nyheter

Almeco först i Sverige med ny kvalitetssäkring

Fords Qualified Vehicle Modifier (QVM), är en kvalitetssäkring för att säkerställa att byggnationer av fordon görs på rätt sätt – enligt Fords påbyggaranvisningar.

Almeco Svets & Kaross AB i Uppsala blir en av de första i Sverige med att göra ett kranmontage på Transit samt en Ranger med Almecos egna tippflak i QVM och därmed är företaget nu godkänt för monteringar på Fords transportbilar. I övrig så har även Almecos egna flaklock och lastläde monterats på Ranger och Systems Edströms golv och serviceinredning monterats i Custom och Connect under kvalitetssäkringen.

Almeco har mer än 30 års erfarenhet av anpassningar och påbyggnationer på transportbilar. Företaget har 15 anställda och är beläget på Uppsalaslätten en halvmil norr om Uppsala. Företaget startades 1985 och har sedan 90-talet haft inriktning inom fordonspåbyggnad och har senaste åren blivit en trogen påbyggare för Ford.

Almecos personal känner sig mycket stolta och tacksamma för att få varit med om denna process tillsammans med Ford.

Ett stort och viktigt steg i utvecklingen för såväl Almeco som Ford Sverige är QVM-certifieringen. Det har varit en lång process att nå slutmålet där Fords europeiska huvudman i Köln, Tyskland har varit ytterst ansvariga för certifieringsprocessen.

Hos Ford i Sverige är man glada och stolta:

– Almeco har jobbat tillsammans med oss på Ford Sverige länge och med ett stort utbud av kvalitetssäkrade byggnationer på våra bilar stärker de samarbetet med QVM certifieringen säger Christian Lysholm, ansvarig för transportbilsverksamheten på Hedin Motor Company