Nyheter

Continental utrustar Polestar 2 med originaldäck

Polestar 2 väljer däck från Continental som originalutrustning och lämnar fabriken utrustade med PremiumContact 6 alternativt SportContact 6. Båda däcken är godkända för hastigheter upp till 240 km/h och har en XL-märkning för högre maxbelastning.

PremiumContact 6 har utformats speciellt för en sportig och komfortabel körning och tack vare det låga rullmotståndet kan däcket även öka räckvidden hos elbilar. Continentals däckingenjörer har utvecklat en ny gummiblandning som kombinerar en ultimat styrrespons med viktiga säkerhetsegenskaper vilket ger ett utmärkt grepp på både torra och våta vägbanor. Jämfört med däckets föregångare så har livslängden ökat med 15 procent, rullmotståndet har förbättrats med fem procent och bullernivåerna har sänkts med tio procent.

SportContact 6 kännetecknas av en i särklass bra prestanda på både torra och våta vägbanor och ger en hög stabilitet och bromsprestanda – detta även i höga hastigheter. Däckets mönster säkerställer också en utomordentlig styrprecision, speciellt vid kurvtagning med sidokrafter.

Båda Continental-däcken är utrustade med ContiSilent-tekniken för en extra tyst körupplevelse. På insidan av däcken finns ett lager med skum som absorberar vibrationer vilket gör att bullret i bilens kupé sänks. ContiSilent är kompatibelt med alla fälgar som säljs på marknaden och påverkar varken fordonets prestanda, bränsleförbrukning, maximala belastning eller toppfart.

För säker körning på vintern så erbjuder Continental också WinterContact TS 850 P till Polestar 2. Däcket har ett stort antal block och sajpningar i mönstret vilket resulterar i förbättrat grepp och kortare bromssträckor på snö.

Samtliga däck för Polestar 2 har högsta möjliga EU-däckmärkning, dvs. A i kategorin våtgrepp.