Nyheter

Ny Europalinje från Arlanda

Ryanair fortsätter att stärka sin närvaro på den svenska marknaden och lanserar inför sommarsäsongen ytterligare en ny Europalinje från Stockholm Arlanda Airport. Förbindelsen till den ukrainska huvudstaden Kiev blir den 37:e nya direktlinjen som Ryanair lanserar från den nya basen på Arlanda sedan öppnandet i höst.

Flygtrafiken mellan Stockholm och Kiev hade de senaste åren före pandemin en positiv utveckling. Knappt 60 procent av resenärerna var från Ukraina och 37 procent från Sverige. Den största passagerargruppen var turistande privatresenärer, men över en tredjedel av resenärerna reste för att besöka familj och vänner.

Med start den 29 mars 2022 flyger Ryanair Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Kiev Boryspil International Airport (KBP) två gånger i veckan på tisdagar och lördagar.

Ryanair blir den andra operatören på sträckan som i dagsläget trafikeras av SAS.