Nyheter

Renault återvinner ledarskapet på den europeiska marknaden för lätta lastbilar

Renault stärker sin position i Europa med sina elektrifierade modeller. Serien E-TECH (elbilar, laddbara- och hybridmotorer) representerar 30% av Renaults personbilsförsäljning i Europa 2021 (jmf med 17% 2020). Renault återvänder till C-segmentet med Arkana E-TECH-version (hybrid) som redan står för 56% av försäljningen.

Återerövringen av C-segmentet har börjat starkt, med mer än 60 000 beställningar av Renault Arkana i Europa och 42 000 försäljningar registrerade sedan lanseringen i juni 2021. Den innovativa E-TECH-drivlinan fortsätter att överträffa kundernas förväntningar och står för 56 % av försäljningsmixen.

Renault har implementerat en försäljningspolicy som prioriterar lönsamhet i företaget:

Renault återvinner ledarskapet på den europeiska marknaden för lätta lastbilar (15,7 %) med framgångsrika lanseringar av Nya Express och Nya Kangoo. Nya Kangoo fick priset Årets Transportbilar 2022.

För lätta transportbilsmarknaden återtar Renault första platsen i Europa med många framgångsrika lanseringar. Ett helt nytt utbud av lätta transportbilserbjudanden är nu tillgängligt för våra kunder, med nya Express, nya Kangoo och Trafik. Nya Kangoo vann Årets internationellt 2022 vilket bekräftar styrkorna hos Renault Light Commercial Vehicle Business Unit.

I Europa nådde marknadsandelen för lätta lastbilar 15,7 % (+1 pt jämfört med 2020). Renault ligger på 1:a plats med små lätta transportbilar och två med mellan/stora lätta transportbilar.

Renault har byggt upp en solid bas 2021 och kommer att dra nytta av den ökade försäljningen på elbilsmarknaden och i C-segmentet med två stora lanseringar; Helt Nya Megane E-TECH Electric och Nya Austral (hybrid) som kommer 2022.

Renault bekräftar sin snabba förändring på elbilsmarknaden

Renault bekräftar sin snabba övergång mot elektrifiering med en imponerande ökning av volymen av elbilar och hybridiserade modeller på +52% i PC-försäljning i Europa. E-Tech-sortimentet står nu för 30 % av Renaults personbilsförsäljning i Europa 2021 på en elbilsmarknad som representerar 26 % av MTM.

I Europa är Renault på elbilspallen i Frankrike (ledare), i Italien (2:a plats) och Tyskland (3:e plats).