Nyheter

CTEK inleder samarbete med Fuuse

CTEK, globalt varumärket inom laddningslösningar för fordon, har utökat de integrationsalternativ som finns tillgängliga med deras laddare för elfordon (EV). CTEK har nu en integration mot den flexibla plattformen Fuuse för hantering av laddningspunkter, betalning och fakturering.

Den senaste integrationen gör det möjligt för kunder som vill generera intäkter från sina laddare för elfordon att koppla CTEK Chargestorm Connected 2 (CC2) med den sofistikerade betalningslösningen ”Fuuse Billing”. Detta är ett enkelt sätt att tillhandahålla laddning, betalning och fakturering i en enda installation – och det är dessutom fullt skalbart, från en enda laddare till ett nätverk med över 500 laddpunkter.

Både CTEK:s och Fuuse produkter och lösningar är helt kompatibla med OCPP (open charge point protocol), vilket innebär att de kan integreras sömlöst med andra tillverkares hård- och mjukvara samt med varandra.

Cecilia Routledge, Global Director – Energy & Facilities för CTEK:

– Vi är mycket glada över att kunna göra FUUSE-plattformen tillgänglig för CTEK:s kunder. FUUSE och CTEK har båda åtagit sig att ge kunderna maximal flexibilitet genom OCPP, och denna nya möjlighet att förse CTEK-laddare med Fuuse Billing ger en viktig ny dimension till vårt kunderbjudande.

– Detta är särskilt viktigt eftersom vi, med den gradvisa övergången till destinations- och offentlig laddning, förväntar oss att fler lokala myndigheter, hotellägare, detaljister, arbetsgivare, fleetförvaltare och andra laddoperatörer kommer att leta efter en laddlösning för elfordon som inte bara tillgodoser förarnas efterfrågan, utan också ger möjligheter till intäktsgenerering. Med CTEK/Fuuse-lösningen kan de göra just det.

Michael Gibson, VD för Fuuse:

– Det är fantastiskt att samarbeta med CTEK för att göra det möjligt för deras kunder att generera intäkter från sina laddare. Utbyggnaden av elfordon accelererar verkligen, och vi vill göra det så enkelt som möjligt för ägare och operatörer av laddstationer att dra nytta av de fördelar och möjligheter som elfordonsrevolutionen innebär.

FUUSE Billing är ett helt säkert, PCI-kompatibelt (Payment Card Industry) system som är tillgängligt på en licens per laddare eller en procentuell andel av intäkterna, beroende på vad som passar kunderna bäst. Systemet erbjuder ett komplett utbud av tjänster för betalnings- och tariffhantering. Funktionerna för betalningshantering omfattar insamling av betalningar från förare, automatisk fakturering, säker lagring av förarnas kort- och betalningsuppgifter och fullständig finansiell rapportering.

Operatörerna kan också se ekonomiska uppgifter om specifika laddare i sitt nätverk i realtid. Med hjälp av taxahantering kan operatörer ta betalt för förare per kWh, per minut eller en blandning av båda, och olika taxor kan tillämpas för olika tider och dagar. Operatörerna kan också anpassa det belopp för förhandstillstånd som krävs av olika grupper av förare.