Nyheter

Nytt direkttåg: Snälltåget kör Malmö-Österrikiska Alperna

Fredagen den 28 januari klockan 14.40 avgår Snälltåget för första gången från Skandinavien direkt till de österrikiska Alperna. Till och med vecka 11 finns det en möjlighet för skidsugna familjer och kompisgäng att nå populära skidorter som Zell am See i den österrikiska regionen SalzburgerLand, på ett bekvämt och klimatsmart sätt.

Mellan den 28 januari och 18 mars erbjuder Snälltåget en direktlinje från Malmö/Köpenhamnsområdet till Österrike, med målpunkt vid sju olika stationer som Zell am See och Salzburg.

Avgångarna täcker både de svenska och danska sportloven och fokus ligger på att erbjuda en klimatsmart resa med utmärkt komfort för passagerarna.

Tanken var ursprungligen att starta trafiken redan 2021, men man var då tvungen att ställa in den på grund av Coronapandemin. Nu, 2022, har man i stället fått utöka antalet avgångar på grund av den stora efterfrågan, och många tåg är helt fullbokade.