Nyheter

SAS öppnar direktlinjer till Toronto från Köpenhamn och Stockholm med nytt långdistansflygplan

Nu utvidgar SAS sitt nätverk i Nordamerika och öppnar direktlinjer till Toronto från Köpenhamn och Stockholm. Varje vecka kommer SAS att erbjuda tre flygningar från Köpenhamn och fyra från Stockholm med det nya A321 Long Range-flygplan. Den första flygningen från Köpenhamn till Toronto sker den 2 juni och den första flygningen från Arlanda sker dagen efter.

Toronto är den fjärde största staden i Nordamerika och ett internationellt centrum för finans och näringsliv. Det är en kosmopolitisk storstad med ett stort utbud av upplevelser – från stora sport- och kulturevenemang till vidsträckta naturområden runt Great Lake-distriktet.

– Vi är glada över att kunna erbjuda direktlinjer mellan Kanada och Skandinavien och flyga till Toronto med vår nyaste flygplansmodell. Genom att använda A321LR kan vi erbjuda anslutningar till fler delar av världen, och flygplanet är väl lämpat för den skandinaviska marknaden och resmönstren som utvecklats till och från regionen, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef, SAS.

SAS strävar efter att vara en global ledare inom hållbart flygande. Eftersom vi fortsätter fasa in nya bränsleeffektiva flygplan, som A321LR, har vi nu en av Europas modernaste flottor. Det här nya, avancerade flygplanet kommer att ge våra kunder ett trevligare, bekvämare och mer hållbart sätt att resa, fortsätter van der Werff.

Toronto-linjerna kommer att trafikeras med en tre produktklasser med 157 säten, 22 säten i Business, 12 säten i SAS Plus (Premium economy) och 123 säten i SAS Go (Economy).

Under den kommande sommarsäsongen kommer SAS att flyga till totalt sju destinationer i USA och Kanada: Boston, Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco, Washington DC och Toronto.

Avgångar till och från Toronto:
Köpenhamn-Toronto: Tisdag, torsdag och lördag
Toronto-Köpenhamn: Måndag, onsdag och fredag
Stockholm-Toronto: Måndag, onsdag, fredag och söndag
Toronto-Stockholm: Tisdag, torsdag, lördag och söndag