Nyheter

Den mest framgångsrika introduktionen någonsin i DAF:s mer än 90-åriga historia

DAF har byggt sin 10 000:e nya generationens DAF-lastbil. Eftersom den officiella produktionen av den nya generationens DAF-lastbilar av typ XF, XG och XG bara inleddes förra vintern är dagens milstolpe ett tydligt bevis på framgången för DAF:s banbrytande lastbilar.

Den fullständiga nyutvecklade nya generationens lastbilar av typ XF, XG och XG⁺ fick utmärkelsen ”International Truck of the Year” 2022 och ”Truck of the Year” i flera länder i Europa.

Upp till 10 % högre bränsleeffektivitet

DAF är den första, och hittills enda, lastbilstillverkare som har använt de nya europeiska bestämmelserna för vikt och mått på ett optimalt sätt och skapat en ny branschstandard för effektivitet, säkerhet och förarkomfort. Enastående aerodynamik, nya drivlinor och avancerade förarassistanssystem innebär mer än 10 % bränsleförbrukningsbesparing för kunderna, med motsvarande minskningar av koldioxidutsläpp.

Vinnande kombination

Richard Zink, Director Marketing & Sales på och styrelsemedlem för DAF Trucks:

– Nya generationens DAF-lastbilar av typ XF, XG och XG⁺ är favoriter bland både förare och fordonsparker. Våra flaggskepps-lastbilar är fullpackade med innovation, vackert utformade, en dröm att köra och har branschens största och mest bekväma hytter. Ägarna tjänar på de lägsta driftskostnaderna och den längsta tillgänglighetstiden. Det är en perfekt kombination som alla tjänar på.

Mycket kunniga anställda

Harry Wolters, vd för DAF Trucks:

– Milstolpen med 10 000 tillverkade lastbilar är inte bara ett bevis på hur utmärkta den nya generationens DAF-lastbilar är utan är även ett bevis på kunnandet bland våra mer än 10 000 anställda på DAF som är ansvariga för konstruktion, utveckling, produktion, marknadsföring och försäljning av våra prisbelönta lastbilar.