Nyheter

Klätterservice där andra inte når

På hisnande höjder som kyrktorn, Globen eller på bostadsrättsföreningens otillgängliga bakgård…

Bygg- och entreprenadföretaget Klätterservice utför fastighetsunderhåll, fogning, rostskyddsmålning, installationer och mycket annat där byggnadsställning inte är optimalt.

– Vi är ett starkt framväxande komplement inom byggbranschen då vi jobbar hängandes i rep istället för från byggnadsställning eller skylift. Vi når de platser som andra har svårt att nå, förklarar Klätterservice vd Anton Torsholm.

Klätterservice erbjuder sina hantverkstjänster där reparbete på grund av otillgänglighet är det enda möjliga eller säkerhetsmässigt det bästa alternativet, jämfört med i första hand byggnadsställningar eller liftar.

Från kontoret i Tyresö utgår runt 30 hantverkskunniga reparbetare som utför olika slags hantverks- och byggarbeten på hög höjd och svårtillgängliga platser.

– Det här gör att entreprenören kan sänka sina kostnader och då särskilt ställningskostnader. Du kan också effektivisera entreprenaden genom att jobba från ställning på en fasad och rep på en annan för att inte hindra olika yrkesgrupper.

Mångsidig erfarenhet

Klätterservice – etablerat 2007 – har många prestigeprojekt i bagaget.

Som den fleråriga renoveringen av bland annat tornfönstren högst upp i Uppsala Domkyrkas två torn, bytet av 60 000 bultar på Globens fasad eller ommålningen av Gröna Lunds attraktioner. Bara för att ta ett par exempel. Men repföretaget Klätterservice bär också på en mångsidig yrkeskunskap från ett stort antal lite mer vardagliga projekt; som fasadmålning, omfogning av fasader, plåtarbeten och installationer.

– Vi har en lång och gedigen erfarenhet från bygg- och entreprenadbranschen och har många olika kompetenser bland våra anställda och i våra nätverk. Dock så söker vi nästan alltid efter nya kollegor, då efterfrågan är stor och branschen växer snabbt. Just nu söker vi cirka fem stycken nya medarbetare med olika bakgrund och kompetenser, avslutar vd Anton Torsholm, Klätterservice.

På bilden: Fasadarbeten på Nordiska museet i Stockholm