Nyheter

Wallbox visar Supernova och Sirius på EVS35

Wallbox N.V., leverantör av laddnings- och energihanteringslösningar för elfordon, tillkännagav idag att de kommer att visa upp sina lösningar vid det årliga konferensen för elektriska fordon i Oslo den 11 – 15 juni.

Tillkännagivandet kommer bara månader efter att företaget tillkännagav sitt ambitiösa mål om att uppnå netto noll-utsläpp till 2030. Besökare kommer att kunna se Wallbox senaste laddnings- och energihanteringslösningar för hemmabruk, företag och den offentliga sektorn och hur företaget kombinerar innovation med enastående design för att driva övergången till elbilar och en mer hållbar energianvändning.

Som en del av eventet kommer Wallbox att visa upp Sirius, företagets banbrytande energihanteringslösning som sömlöst integrerar elnätet med ett företags egna förnybara energikällor, batterier (t.ex. elbilar på parkeringen) på plats och andra källor, samtidigt som dessa balanseras i realtid för att optimera en byggnads energikonsumtion. Under det senaste året har Sirius i kombination med Wallbox egenproducerade solenergi gjort det möjligt för företaget att minska utsläppen av växthusgaser på sitt huvudkontor med 17,900 ton 2021. Programvaran har också minskat Wallbox beroende av elnätet med 50% och säkerställt att 100% av solenergin produceras av de installerade solpanelerna förbrukades.

– Att minska utsläppen från transportsektorn är avgörande för att bromsa klimatförändringarna. Som företag är vi inte bara engagerade i att nå netto noll-utsläpp själva, utan i att skapa lösningar, som Sirius, som kan påskynda övergången för andra företag, säger Enric Asunción, VD och medgrundare av Wallbox.

Företaget kommer också att visa upp Supernova, den första offentliga laddaren som företaget utvecklat och som har belönats med två prestigefyllda designpriser, IF Design-priset och ett Good Design Award. Det är första gången Supernova visas i Norge. Företagets första offentliga DC-laddare designades för att erbjuda laddstationsoperatörer oöverträffade nivåer av driftstabilitet. Enheten är sammansatt av 6 individuella moduler som arbetar tillsammans för att ge maximal effekt samtidigt som de behåller sitt operativa oberoende för att förbättra drifttiden. Dessutom gör den modulära och lätta monteringen av Supernova enkel att transportera och installera och kräver väldigt lite underhåll.

Supernova har en laddningshastighet på 60kW. När det gäller prestanda kan den ge 100 km räckvidd för ett elfordon på mindre än 15 minuter, vilket gör den till en idealisk laddningslösning för både offentliga och halvoffentliga platser (till exempel på en restaurang). Det är den första offentliga laddaren som lanseras av Wallbox och kompletterar en portfölj s