Nyheter

Renta stärker sin position i Danmark

Renta stärker sin position i Danmark genom föreningen med Lohke Materieludlejning A/S, som med 5 depåer (tre på Själland och två på Jylland) ombesörjer huvudstadsregionen samt Esbjerg och Aarhus med omnejd. Företaget har över 90 anställda och en årlig omsättning på cirka 200 miljoner DKK.

För ett år sedan, 2021, gick Renta in och stöttade den danska byggsektorn från Skånedepåerna och med förvärvet av Lohke blir Renta det fjärde största maskinuthyrningsföretaget på den danska marknaden.

Helt enligt planFörvärvet är ett naturligt steg i Rentas strategiska utveckling och mål: att stärka sin position och tillgänglighet i norra Europa. Med förvärvet i Danmark, ett viktigt segment som diversifierar verksamheten ytterligare, blir Renta nu helnordiskt.

Lohkes lokalt förankrade affärsmodell och deras långa erfarenhet av lönsam tillväxt gör dem till ett utmärkt förvärv för Renta. Lohke kommer fortsatt serva sina kunder med samma lokala närvaro och högkvalitativa tjänsteutbud som tidigare, samtidigt som de kommer dra nytta av att implementera Rentas banbrytande, digitala lösningar. Deras starka marknadsposition och erfarna ledning skapar en solid grund för fortsatt tillväxt i Danmark.

Kari Aulasmaa, vd, Renta Group,:

– Lohke passar oss utmärkt eftersom deras lönsamthet vuxit samtidigt som de har behållit en lokal prägel på verksamheten. Det är ett företag med en stark marknadsposition, stark närvaro i attraktiva delar av landet och de har ett rykte av sig att tillhandahålla tjänster av högsta kvalitet. Allt högt uppskattat av kunderna. Vi är glada över att slå oss samman med Lohke-teamet och ser fram emot den fortsatta resan.

Carsten Lohmann, vd, Lohke:

– Vi har under en tid sökt efter en affärspartner som kan hjälpa oss vidareutveckla vår verksamhet och vi kan helt sanningsenligt säga att Renta är den perfekta matchningen för oss. Även om det var nyligen som Renta gick in i Danmark har ledningen och anställda visat upp en stor rutin och förmåga att anpassa sig utefter de regionala förutsättningarna. Med Renta får vi tillgång till kapital och maskiner som vi tidigare inte hade och framför allt delar vi samma värderingar som vi har följt sedan starten 2006. Under de senaste åren har vi dessutom arbetat intensivt och målinriktat med digitaliseringen av Lohke och är nu glada över att få tillgång till de digitala lösningar som Renta besitter. Med digitala, smarta lösningar implementerade kommer vi kunna vidareutveckla vår verksamhet och stötta både anställda och kunder med att arbeta smartare, inte hårdare. Vi på Lohke har en gedigen kundbas, ett gott rykte och djup kunskap om den danska maskinhyrarmarknaden. Jag är säker på att vi tillsammans med Renta kommer att bli ännu starkare och vara det självklara valet för kunder på den danska maskinhyrarmarknaden.