Nyheter

Uber lanserar appen i Västerås och Örebro

Uber expanderar i Sverige. Från och med den 14 juni erbjuds resenärer i Västerås och Örebro ett pålitligt, säkert och tillgängligt mobilitetsalternativ med den populära tjänsten UberX. Nu kan ännu fler svenskar beställa en resa genom ett knapptryck i Uberappen. 

Från och med den 13 juni blir det möjligt för resenärer även i Västerås och Örebro att använda Uberappen för att ta sig från A till B. Lanseringen av appen i dessa två nya städer innebär att Uber utökar antalet städer där deras tjänster finns tillgängliga i Sverige från fyra till sex.

En efterfrågad tjänst

Uber är sedan tidigare ett tillgängligt och uppskattat mobilitetsalternativ i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Nu har lokala taxiförare vittnat om att efterfrågan på resor har vuxit i Örebro och Västerås, vilket även indikeras av det ökade antalet gånger appen öppnats i städerna de senaste månaderna. Därför växlas nu närvaron på den svenska marknaden upp, och Ubers tjänst UberX blir tillgänglig i totalt sex svenska städer, med målet att förse ännu fler med ett pålitligt alternativ till privat bilägande.

– Vi har sett en ökad efterfrågan bland svenska resenärer, och därför är vi nu väldigt stolta över att lansera UberX som ett tillgängligt och pålitligt mobilitetsalternativ i ytterligare två städer. Vi letar alltid efter nya sätt att minska privat bilägande, och vi tror att vi kan göra vardagsresandet mer effektivt, bidra till minskade utsläpp och trafikstockningar i fler svenska städer och samtidigt skapa nya intjäningsmöjligheter för professionella taxiförare runt om i landet. Efter att världen stått stilla under stora delar av de två senaste åren så kommer vi ut ur pandemin med siktet inställt på tillväxt, för att fullt ut förändra hur människor och saker rör sig genom svenska städer, säger Peter Löfstrand, Nordenchef på Uber.