Nyheter

ABB Crane OCR förbättrar säkerhet, effektivitet och datakvalitet hos SSA Manzanillo International Terminal i Panama

Alla 21 kajkranar på Manzanillo International Terminal i Panama kommer att utrustas med ABB:s Crane OCR-teknologi. Kontraktet bygger vidare på det långsiktiga samarbetet mellan SSA och ABB och de lyckade implementeringarna av lösningen på fem av SSA:s terminaler i USA.

ABB Crane OCR automatiserar arbetet med att identifera och registrera information på containrar som lastas och lossas av kajkranar, med betydligt bättre datakvalitet som följd. Automatiseringen möjliggör tillgång till centraliserad data vilket stöttar terminalens planering och containerhantering. Lösningens funktioner för att identifiera och hantera containerinformation använder senaste AI- och maskinlärningsteknologier för att kontinuerligt förbättra den redan höga noggrannheten och läshastigheten.

ABB:s Crane OCR-lösning för MIT Panama inkluderar OCR hård- och mjukvara för identifering av containernummer, ett kamerasystem med multifunktioner för att identifera försegling, riktning på dörrar samt märkning av farliga material, ett bildsystem för att inspektera eventuella skador samt system för identifiering av terminalfordon (MatchMaker). I tillägg kommer ABB:s XClerk Exception Management-system att implementeras för att på distans kontrollera och hantera eventuella undantag på ett effektivt sätt.

– Vi har förlitat oss på ABB:s teknologier och expertis i över två decennier och är glada över att fortsätta vårt lyckosamma samarbete med implementeringen av OCR, sa Manuel Pinzon, General Manager, MIT Panama. Vi förväntar oss att lösningen kommer att leverera betydande fördelar och möjliggöra en säkrare arbetsmiljö för våra medarbetare, samtidigt som verksamheten effektiviseras.

– Vi är glada över att lägga OCR till raden av ABB-utrustning på MIT, sa Richard Micheli, Product Line Manager OCR, ABB Marine & Ports. Genom att addera ABB Crane OCR kommer MIT Panama att förbättra datakvaliteten och produktiviteten i containerhanteringen för att kunna möta behoven som följer med ökande trafik och fartygskapacitet. Bättre effektivitet är också en av nycklarna till en säker och mer hållbar terminalverksamhet.

ABB i Sverige har  samarbetat med MIT Panama ända sedan år 1999 med automation för kajkranar och automatiska stapelkranar. Det var också ABB i Sverige som tillsammans med MIT Panama drev den banbrytande utvecklingen av fjärrstyrda kajkranar år 2010.