Nyheter

Ny chef för Järnväg på Sweco

Sweco Sverige rekryterar Kajsa Rosén som ny chef för affärsenheten Järnväg, som är branschledande inom järnväg i Sverige. Här blir Kajsa chef över 400 experter inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Hon tillträder sin tjänst i december 2022.

Sweco har en ledande ställning i norra Europa inom spårburen transportinfrastruktur med fler än 1 200 experter sammanlagt. Nu stärks den svenska verksamheten med Kajsa Rosén som kommer att leda 400 experter inom järnväg, spårväg och tunnelbana.

– Det är med stor glädje som jag välkomnar Kajsa Rosén till Sweco. Kajsas gedigna erfarenhet kommer att bidra till att lägga i nästa växel inom digitalisering, hållbarhet och tillväxt för Swecos järnvägsaffär, säger Anna Yman, divisionschef för Transport på Sweco.

Kajsa Rosén har lång erfarenhet, även internationellt, av järnväg och transportinfrastruktur med chefsroller på bland annat Trafikverket. Hon kommer närmast från Afry, där hon senast haft rollen som Strategisk affärsutvecklare för divisionen Infrastruktur.

– Sweco är ett attraktivt och väletablerat företag med ett tungt järnvägserbjudande som jag ser fram emot att utveckla tillsammans med mina blivande kollegor, säger Kajsa Rosén.

Kajsa tillträder sin roll i december 2022 och kommer att ingå i ledningsgruppen för division Transport på Sweco.