Nyheter

Tack för den här resan Upptåget!

Den 12 juni var det dags för Transdev att lämna över Upptåget till MTR Jota. Det har hänt en hel del sedan Transdev, på uppdrag av UL, började köra trafiken 2017. Överlämningen gick bra och vi vill nu passa på och tacka alla våra partners, medarbetare och resenärer för alla dessa år.

Kontraktet som nu avslutats omfattade drift och underhåll av Upptåget med två linjer mellan Uppsala-Gävle och Uppsala-Sala.

– Det är klart att vi hade önskat köra vidare. Men nu när jag kollar i backspegeln så kan jag säga att det verkligen varit en jättespännande resa vi har varit med om. Vi har haft ett fantastiskt samarbete med vår kund UL som gjort att vi tillsammans kunnat förbättra trafiken och få fler att resa kollektivt. Vi lämnar affären med flaggan i topp! säger Ingemar Nilsson, affärschef för Upptåget på Transdev Sverige.

Flera milstolpar har markerat Transdevs tid på Upptåget. Nytt dubbelspår genom Gamla Uppsala öppnades 2017 och nya Stadler-tåg av typen DOSTO ER1 infördes i trafiken 2020, vilket har lett till bättre kapacitet på spåret, fler avgångar och bättre komfort för resenärerna.

– Alla dessa förbättringar har införts i trafiken utan några störningar. Det kändes fantastisk roligt att kunna sätta nya toppmoderna tåg i trafik för våra resenärer. Eftersom vi ansvarar för drift och underhåll har vi varit involverade i hela planeringsprocessen. Vi har kunnat bidra med vår kunskap av den aktuella trafiken på Upptågen och erfarenheter i Sverige och internationellt, avslutar Ingemar Nilsson.

Kort fakta om Upptåget:

Ett av Sveriges snabbaste regionala tåg med hastighet upp till 200 km/h

Totalt 205 km spår

19 stationer

124 medarbetare