Nyheter

Debatt: ”Minskat flygande nödvändigt för att stoppa pengarna till Rysslands krigskassa”

”Det är vår moraliska plikt att göra allt som står i vår makt att få ett slut på det ­mänskliga ­lidande som just nu sker i ­Ukraina. Kostnaden för detta ska vi bära gemensamt och solidariskt.”

Det skriver Lorentz Tovatt (MP) i en debattartikel i Dagens ETC:

”När man i framtidens historie­böcker beskriver Rysslands folkrättsvidriga angrepp på Ukraina kommer man att skriva om den ofattbara grymhet och likgiltighet inför mänskligt lidande som ­uppvisades av Vladimir Putin och hans närmaste. Men man kommer också att fråga sig vad omvärlden gjorde för att hindra kriget, på samma sätt som man gjort när liknande grymheter ägt rum tidigare i historien.”

”Där blir bilden delad. För samtidigt som Sverige och Europa har skickat vapen och humanitär hjälp till Ukraina har också Europa hittills under kriget köpt rysk olja och gas till en summa som vida överstiger det vi skickat i nödhjälp.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.etc.se/debatt/minskat-flygande-noedvaendigt-foer-att-stoppa-pengarna-till-rysslands-krigskassa