Nyheter

Eviny och ABB installerar Sveriges snabbaste och kraftfullaste laddare för elfordon

Norska Eviny blir först i Sverige med att installera en av världens snabbaste och kraftfullaste fordonsladdare, Terra 360 från ABB. Med en maxeffekt på 360 kW kan framtidssäkra Terra 360 leverera 10 mils räckvidd på bara tre minuter och den publika laddaren som är placerad i Sollefteå är öppen för alla elfordon.

Idag inviger den norska ledaren för e-mobilitet, Eviny, Sveriges mest kompakta och kraftfulla allt-i-ett- laddare anpassad för alla typer av elfordon. ABB:s Terra 360 är nu tillgänglig för landets snabbt växande skara av elfordonsförare, strategiskt placerad utanför ICA Kvantum i Sollefteå för att täcka upp en vit fläck på laddinfrastrukturskartan, och därför delfinansierad av

Naturvårdsverkets initiativ Klimatklivet. Invigningen blir startskottet på en stor utrullning i Sverige och under 2022/2023 planerar Eviny att installera ett par hundra snabbladdare runt om i landet.

– I takt med att allt fler väljer elfordon ökar behovet av laddplatser och för oss är det viktigt att ladd- möjligheter inte ska vara ett hinder för att börja köra på el. Eviny vill leda omställningen till elfordon genom att erbjuda de snabbaste laddarna på marknaden och då var ABB:s Terra 360 ett självklart val för oss, säger Sebastian Andersson, platschef för Eviny i Sverige.

ABB, som är världsledande inom laddningsinfrastruktur för elfordon, erbjuder den bredaste portföljen av laddningslösningar och samarbetar med partners runt om i världen för att påskynda elektrifieringen av transportsektorn.

– Ska vi skapa ett hållbart samhälle på riktigt behövs handlingskraftiga företag som Eviny. Vi gläds åt att laddnätverket nu byggs ut i snabbt tempo och det ska bli spännande att höra vad förarna tycker om vår nyligen lanserade Terra 360-laddare”, säger Eva Kvist Östgren, chef för ABB:s e-mobilityverksamhet i Sverige.

Terra 360 har plats för att ladda flera fordon samtidigt och har ett ergonomiskt kabelhanteringssystem som gör det snabbt och enkelt kan plugga in bilen. Enklaste sättet att betala för laddningen är via appen Bilkraft