Nyheter

Så hittar du rätt bilmattor för din Skoda eller Audi

Om du vill hitta en bra bilmattor eller bilmatta för din Skoda har du hittat rätt, för här får du all information du behöver inför ditt köp.

5 steg för att skaffa en bilmatta till din Skoda eller Audi

Bestäm vad bilmattan får kosta.

Bestäm vilket material du vill ha mattan i.

Kontrollera vilka garantivillkor som gäller.

Bestäm om mattan ska vara formanpassad.

Installera bilmattan i bilen.

Nedan berättar vi mer om de steg vi precis nämnt i större detalj.

Sätt ett maxpris för bilmattan

Du kan hitta bilmattor för Skoda för bara några hundralappar, men om du ska ha en bilmatta av god kvalitet krävs det att du investerar minst 500 kr. Om du tänker på vad bilen är värd och vad servicereparationerna kostar är 500 kr inte så mycket pengar.

Beroende på vilket material du vill ha kan du behöva utöka din budget till omkring 1 000 kr, men det pratar vi mer om nedan.

Välj ett lämpligt material

Det är vanligt att bilmattor och bilmattor för Skoda finns i såväl gummi som velour (ett sorts tyg). Vad du väljer för material till din Bilmattor Skoda eller Bilmattor Audi bestämmer du själv. Fast värt att notera är att du hos Bilmattor.com får träffsäker information om bland annat tjocklek, halkskydd och upplevd kvalitet.

Kontrollera garantivillkoren

Att få garanti på sin bilmatta är viktigt, inte minst då bilmattor av dålig kvalitet går sönder i princip direkt. bilmattor för under 300 kr har i princip aldrig någon garanti, men om du investerar minst 500 kr i en bagagematta då får du oftast mellan 2 och 4 års garanti.

Att köpa en lite mer påkostad bilmatta för din Skoda är alltså någonting som är smart och som vi rekommenderar.

Bestäm om mattan ska vara formanpassad

Om du köper en ”allt i allo”-bilmatta som ”passar” alla bilmodeller kan du ofta komma billigt undan. Men det är samtidigt en dålig idé, så gör inte det. Om du inte köper en formanpassad matta blir det ofta så att vissa delar av bilen förblir oskyddat, och en matta som inte ger ett fullgott skydd är inte värd många kronor.

Även om ingen tillverkare av bilmattor kan lova en passform på 100 % ska du alltid köpa en formanpassad bilmatta, även om det kostar lite extra.

Installera bilmattan i din Skoda

Om du köpt en måttanpassad matta ser du till att underlaget under mattan är rent, och sen lägger du helt enkelt på mattan så att den skyddar din bil. Värt att veta är att du i många fall får det tvivelaktiga nöjet att själv klippa i mattan för att den ska passa om du köpt en generell bilmatta, alltså en matta som inte är måttanpassad.