Nyheter

Nu lanseras Zoom One – en ny samarbetsplattform för den hybrida arbetsplatsen

Framöver kan användare få åtkomst till online-möten, chattfunktion, whiteboard och telefoni när de loggar in på Zoom. Detta tack vare den nya lösningen Zoom One, som samlar alla funktioner på en och samma plattform, samt dessutom erbjuder ett uppgraderat översättningsverktyg.

Nu lanserar Zoom den nya plattformen Zoom One, en funktion utvecklad för att samla ett brett utbud av kommunikations- och samarbetslösningar på en säker och skalbar plattform. Detta innebär att Zoom-användare framöver kommer få tillgång till videokonferenser, chattfunktion, whiteboard och telefoni.

– Enkelhet är grundstenen i allt vi gör. Zoom-plattformen har utvecklats från att vara en mötesapp till att vara en heltäckande kommunikationsplattform. Därför är det ett naturligt steg i vår utveckling att introducera en ny paketlösning, i form av Zoom One, säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden och Benelux.

Den nya plattformen gör det till exempel möjligt för användare att samarbeta via whiteboard under ett online-möte, vilket således gör plattformen till ett effektivt verktyg för de företag som infört en hybrid arbetsmodell.

Liveöversättning och undertexter vid online-möten

I samband med lanseringen av den nya plattformen utökar Zoom även sin automatiska undertextfunktion, som möjliggör realtidsöversättning av undertexter. Funktionen, som tidigare endast fanns tillgänglig på engelska, kommer nu även att innefatta kinesiska (förenklad), holländska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, ryska, spanska och ukrainska. Användarna kan även välja att få översatta utskrifter från ett online-möte på någon av dessa 11 språk, inklusive engelska.

Skräddarsydda mötesupplevelser

I samma veva lanserar Zoom även Zoom Apps SDK (Software Development Kit), som ger utvecklare de resurser och den infrastruktur som behövs för att kunna skapa appfunktioner för Zoom. Zoom Apps SDK är ett Javascript som ger tillgång till olika funktioner, där utvecklare har möjlighet att utveckla appar för Zoom-användare, samt ger dem möjlighet att utforska nya appar.

Om Zoom One:

Zoom One låter användare välja mellan följande sex lösningar efter behov:

Zoom One Basic ger upp till 40 minuters konstnadsfria Zoom-möten, med upp till 100 deltagare. Dessutom kan du använda Zooms chattfunktion utanför mötet, Zooms whiteboard för synkront och asynkront arbete, samt transkribera mötet i realtid.

Zoom One Pro innehåller samma funktioner som Zoom One Basic, men utan tidsbegränsningar och med möjlighet till molnupptagning.

Zoom One Business innehåller samma saker som Zoom One Pro, men med möjlighet att hålla möten med upp till 300 deltagare. Dessutom kan Zooms whiteboard-funktion användas obegränsat.

Zoom One Business Plus inkluderar samma funktioner som Zoom One Business, men ger dessutom tillgång till Zoom Phone Pro med obegränsade regionala samtal och Zooms nya översättningsfunktion.

Zoom One Enterprise och Zoom One Enterprise Plus har större möteskapacitet och fler funktioner, inklusive möjligheten att hålla webbseminarier via Zoom.

Zoom One Basic, Pro, Business och Business Plus kan köpas online, medan Zoom One Enterprise eller Enterprise Plus kan inhandlas genom att kontakta en lokal försäljningsansvarig på Zoom. För mer information, vänligen besök https://zoom.us/pricing.

Så här kommer du i gång med Zoom Apps SDK:

Skapa appen: Använd Zoom Apps SDK för att utveckla och anpassa en app.

Checklista: Innan du skickar in en app för granskning, se till att alla delar är färdiggjorda i enlighet med inlämningskraven. Checklistan omfattar marknadsföring, integritet, juridik, support och teknisk information.

Skicka in din app för granskning: Alla appar som skickas in för publicering genomgår en grundlig granskning, inklusive funktions- och användartestning, samt en genomgång av säkerhet och efterlevnad.

Publicering på App Marketplace: När appen publiceras kommer den att finnas tillgänglig för alla Zoom-användare som har möjlighet att lägga till den.

Läs gärna mer om Zoom Apps SDK på Zooms:

blogg.