Nyheter

Med fokus att förenkla vardagen för människor

Från den småländska skogen skickas dagligen specialdesignade maskinskydd, näthyllplan, rasskydd och förrådslösningar, ut till kunder över hela Europa. Garantell har som vision att – förenkla vardagen för människor – och Dachser finns med på vägen dit.

– Vi har gått från att vara ett helt vanligt företag som producerar standardvaror till där vi är idag, med specialdesignade produkter helt skräddarsydda efter våra kunders önskemål, berättar Marcos Svensson, inköpare på Garantell.

Det familjeägda företaget Garantell har sitt säte i Värnamo, några mil söder om Dachsers filial i Jönköping. Här utvecklas och produceras avancerade lösningar i metallnät som används i hela Europa. Men med produkter som i grunden är snarlika men som kommer i miljontals olika former, ställs det krav på logistikleverantören.

– Genom att volymtaxera gods, trots att godset ej är stapelbart, erbjuder vi kunden ett fördelaktigt pris. Vi använder oss av växelflak med dubbelgolv, vilket maximerar fyllnadsgraden och minimerar skador på godset, förklarar Martin Ishak, Sales Manager vid Dachsers platskontor i Jönköping.

Fullt integrerat IT-system över hela Europa

Från Värnamo i Sverige till Tyskland, Frankrike, Schweiz eller Ungern. Oavsett godsets slutdestination är en viktig del av transporten, möjligheten att spåra vart den är. Garantells kundbas består till stor del av systemintegratörer runt om i Europa. Genom Dachsers utbredda nätverk för vägtransport nås stora delar av marknaden på tre dagar och Garantell har full koll på vart och när.

Dachsers fullt integrerade IT-system täcker hela Europa och består av högeffektiv transportstyrningssystem där alla logistikprocesser kartläggs längs leveranskedjan och ser till att transporterna är transparenta och säkra. Genom systematisk streckkodsskanning i varje gränsyta (Tracking & Tracing) blir spårning av hela leveranskedjan enkel.

– Vi har själva gjort en enorm resa inom digitalisering de senaste åren. För oss är det därför viktigt att samarbeta med en logistikleverantör som även de ligger långt fram inom IT-lösningar, säger Marcos. Dachsers IT-system erbjuder en enkelhet i allt från bokningar till full spårbarhet, där våra säljare kan spåra godset hela vägen tills det är levererat hos kunden.

Helhetsleverantör för styckegodsexport

Enligt Marcos ställer Garantell de tre klassiska kraven på deras logistikleverantör – kvalité, leveranssäkerhet och pris – tre krav Dachser uppfyller.

Samarbetet mellan de två företagen har därmed utvecklats med åren och under 2022 fick Dachser förtroendet att stegvis ta över större del av Garantells export och på så sätt bli företagets helhetsleverantör för styckegodsexport.

– Det är dumt att ändra på ett vinnande koncept, där Dachser möter våra krav – med direkt respons, korta ledtider och lokal kundservice som alltid går till botten med våra frågor, avslutar Marcos.