Nyheter

Bästa kreditkortet för semesterresan 

När det är dags för semester brukar man ofta få lust att resa bort. Man kanske drömmer om en vit strand med turkost hav eller om ett pulserande stadsliv i en storstad. Då är det bra att också komma ihåg att skaffa ett kreditkort.

Ett kreditkort är en trygghet när man är ute i världen. Men vilken kort ska man ha? Vilket kort har de bästa villkoren och förmånerna? Genom att besöka en jämförelsesida kan man ta reda på vilka som har den bästa reseförsäkringen.

Resekreditkort

Hur fungerar då ett resekreditkort och vad är skillnaden mellan dessa och andra kort. På Buffert beskrivs fördelarna med ett resekreditkort detaljerat men i korthet kan man säga att fördelarna med ett resekreditkort är förmånerna, reseförsäkringen som ofta ingår samt de kostnader som resekreditkortet står för under själva resan. Dessutom skippas vissa avgifter på just resekreditkort.

Genom att använda ett resekreditkort har du ofta möjligheten att samla bonus när du köper en resa med kortet. Man kan till exempel ha ett kreditkort som är kopplat till ett flygbolag och så kan man använda sin bonus till flygresor.

Många resekreditkort innehåller en reseförsäkring. Denna kompletterande försäkring ser till att du kan resa tryggt. Bekanta dig noggrant med vad som ingår i försäkringen innan du bestämmer dig. Reseförsäkringen kan ingå bland annat en avbeställningsförsäkring , försäkring för avbrott mitt i resan, bagageförsäkring samt sjukvårds- och olycksfallsförsäkring.

Med en bra avbeställningsförsäkring kan du få ersättning för resekostnader som annars inte ersätts om du inte kan åka på resan på grund av till exempel sjukdom. Det samman gäller om du måste avbryta resan mitt i, med en bra försäkring som ersätter avbrott i resan kan försäkringen ersätta resekostnader samt de kostnader som uppstår om du måste ta dig hem mitt i resan. Med en bagageförsäkring får du ersättning om ditt bagage försvinner, blir stulet eller skadat. Om ditt resekreditkort innehåller en bra sjukvårds- och olycksfallsförsäkring får du ersättning för sjukvårdskostnader och kostnader som uppkommer vid olyckor. Det gäller att läsa det finstilta noggrant så du vet precis vad reseförsäkringen på ditt kort täcker.

Ett bra resekreditkort kan stå för olika kostnader som uppkommer i samband med resan, det kan handla om exempelvis lounge access eller självrisken när man hyr en bil. Dessutom kan man slippa tråkiga extra avgifter som ofta tillkommer på utlandsresor som valutapåslagsavgiften. Förutom det är det också viktigt att du jämför kortens årsavgifter, för att hitta det bästa kortet för dig.

Om du inte är intresserad av just ett resekreditkort kan du bekanta dig med Bufferts andra jämförelser av kreditkort.