Nyheter

SAS-piloterna: Vi kan göra undantag för strandsatta resenärer

”Vissa av våra destinationer är otillgängliga och saknar andra alternativ för resenärerna att ta sig hem. Situationen riskerar att bli ohållbar för våra charterresenärer vid en långvarig strejk och därför sträcker vi ut en hjälpande hand”, står det i pressmeddelandet från SAS Pilot Group.

Pilotföreningarna i SAS Pilot Group har lämnat ett förslag till SAS om att göra undantag från strejken för att hämta hem strandsatta charterresenärer. Det skriver Svensk Pilotförening i ett pressmeddelande.

– Vi känner ett stort ansvar gentemot våra passagerare. Vi förstår att det är oundvikligt att våra passagerare drabbas av en strejk, men vi piloter är alltid inriktade på att uppträda ansvarsfullt med passagerarnas säkerhet som högsta prioritet, säger Martin Lindgren, ordförande för SAS Pilot Group.

Ska insatsen bli möjlig måste SAS dra tillbaka sin lockout riktad till piloterna.